محمدعلی نژادیان: لقب «کارآفرین برتر» شایسته همه فعالان اقتصادی نیست

نژادیان: واژهٔ کارآفرین و کارآفرینیِ مولد، ارزشمندتر از آن است که به حراجِ القاب ساختگی گذاشته شود؛ مراقب باشید حرمت این عنوان را با رانت‌پروری و بزرگ‌نماییِ رانت‌خواران هزینه نکنید.

محمدعلی نژادیان، مدیرمسئول کارآفرینی‌پرس، در یادداشتی نوشت: برای برخی از مسئولان کشور، حمایت از کارآفرینان بخشی از کارنامه و افتخارات شخصی‌شان محسوب می‌شود؛ اما مشکل آنجاست که مفهوم «کارآفرینی» را با «اشتغال‌زایی» صرف معادل می‌انگارند و هر فردی را که با «ارزهای دولتی»، «رانت» و حتی «محصولات بی‌کیفیت» به ثروت رسیده، در زمرهٔ کارآفرینان قرار می‌دهند؛ بی‌آنکه «نوآوری» یا «ارزش‌آفرینی» واقعی برای جامعه داشته باشد. تنها هنر این گروه، «سوءاستفاده از فرصت‌ها» بوده است نه بهره‌گیری درست از آن‌ها؛ و امروز نیز در پی آن‌اند که برایشان القابی همچون «جناب‌بزرگِ نمونه»، «بزرگ‌جناب‌خانِ برتر» و «سرکارعالیِ ممتاز» ساخته و پرداخته شود.

کارآفرینی، جایگاه شایستگان است؛ نه سکوی بلندپروازی ارزخواران و رانت‌خواران. بدانید که حرمت کارآفرینی با حفظ معیارها زنده می‌ماند، نه با بخشیدن بی‌حساب‌وکتابِ عناوین. جامعه زمانی پیشرفت می‌کند که عنوان کارآفرین تنها بر شایستگان واقعی نهاده شود.

انتهای پیام/

دکتر محمدعلی نژادیان

مدرس دانشگاه و موسس پایگاه خبری کارآفرینی پرس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

دکمه بازگشت به بالا